21 november 2016
Categorie: Nieuws
21 november 2016,
 0

Contactloos betalen neemt toe onder alle bevolkingsgroepen. Logisch, als je weet dat het snel en eenvoudig is voor consument en winkelier.

Het is ook veilig: voor bedragen boven € 50 is een pincode vereist. En bij verlies of diefstal vergoedt de bank de geleden schade. Je kunt de pas bovendien niet meer vergeten, omdat je ‘m altijd vasthoudt. Ook banken zijn positief, zij streven naar meer contactloze betalingen.

Promotie contactloos bij vrouwen

In hun promotie voor contactloos betalen richten banken zich met name op vrouwen. Zij betalen weliswaar steeds meer contactloos: van 38% in 2015 naar 43% in 2016. Maar er is nog wel werk aan de winkel, want de meerderheid betaalt met pincode. Niet alle vrouwen weten hoe het werkt, of zijn bekend met de veiligheid. Terwijl zij de meeste aankopen doen, 11% meer dan mannen.

Contactloos betalen bij Margriet Winter Festival

Tijdens het Margriet Winter Festival wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan contactloos betalen, onder het mom van ‘eenmaal geprobeerd wil je niets anders!’. Er is uitleg over de werkwijze en veiligheid en er zijn uiteraard contactloze betaalautomaten. Het festival loopt tot en met 24 november.

 


Wil je meer weten over contactloos betalen of andere cashless oplossingen? Of zou je graag een offerte willen ontvangen van een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Comments are closed.