11 juni 2019
11 juni 2019,
 Off

Klanten van ING kunnen vanaf vandaag gebruik gaan maken van Apple Pay. In de mobiele app van de bank kunnen zij de nieuwe betaalmethode inschakelen. Hiermee is Apple Pay vanaf nu officieel beschikbaar in Nederland.

Wat is Apple Pay?
Apple Pay is de betaalmethode van Apple. Met Apple Pay is het voor gebruikers mogelijk om snel en contactloos te betalen met een iPhone of Apple Watch. De apparaten dienen daarvoor, net als een bankpas, tegen de betaalautomaat aangehouden te worden.

Op de iPad en Mac kunnen betalingen via de internetbrowser en in apps gedaan worden met Apple Pay. Gebruikers kunnen betalingen bevestigen door middel van het intoetsen van hun code, of met de vingerafdruk- of gezichtsscanner. Oudere Macs kunnen gebruik maken van een gekoppelde iPhone of Watch.

Hoe stel ik Apple Pay in?
Vooralsnog is ING de enige Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunt. Het is nog niet bekend wanneer andere banken ook deze ondersteuning zullen bieden. ABN AMRO liet weten hierover in gesprek te zijn met Apple.

Klanten van ING kunnen Apple Pay instellen door de Wallet-app te openen, op het plusje rechtsboven in beeld te klikken en ING te selecteren. Hierna kunnen zij een rekening kiezen die gekoppeld wordt aan Apple Pay.

Aankopen met Apple Pay moeten door de gebruikers worden geverifieerd met een gezichtsscan, via de vingerafdrukscanner of met een pincode.

Apple Pay werkt met een iPhone SE, iPhone 6 of nieuwer. Voor het gebruik moet de nieuwste versie van de Mobiel Bankieren-app zijn geïnstalleerd. Ook moet je met je Apple ID ingelogd zijn bij iCloud op het toestel waarop Apple Pay wordt geactiveerd.

Met Apple Pay kunnen gebruikers dagelijks een maximaal bedrag van 2.500 euro betalen. Voor zestien- en zeventienjarigen geldt een maximumbedrag van 250 euro per dag.Comments are closed.