Bancontact app voor contactloos betalen

Pinnen is een snelle, veilige en eenvoudige manier van betalen. Betalingen worden steeds minder contant gedaan en steeds meer door middel van pinnen. Deze betalingen kunnen gedaan worden door middel van een betaalpas, telefoon of zogenaamde wearable.

De betaalpas kan in de betaalapparaat gestoken worden, waarna de gebruiker zijn pincode moet intoetsen. Een andere manier is om de betaalpas tegen de betaalautomaat aan te houden. Bedragen onder de €25,- kunnen op die manier, via ‘NFC’, zonder het invoeren van de pincode betaald worden. Bij hogere bedragen dient de pincode wel ingevoerd te worden.

Pinnen door middel van een telefoon of wearable, zoals een horloge, kan alleen door deze voor de betaalautomaat te houden. Niet iedere telefoon en wearable is hiervoor geschikt. Ook wordt deze functie (nog) niet door elke bank ondersteund. Daar kun je hier meer over lezen.

Hoe werkt een pinbetaling?
Ben je benieuwd wat er nou precies gebeurt wanneer er een pin betaling wordt gedaan? Onderstaand filmpje geeft hier een korte uitleg over!

Meer informatie
Op zoek naar meer informatie over betalen met je iPhone? Klik hier. Meer informatie over betalen met je android telefoon? Klik hier.