28 oktober 2016
Categorie: Nieuws
28 oktober 2016,
 0

Steeds meer Nederlanders kiezen voor contactloos betalen. In 2016 wordt elke maand 10% meer contactloos betaald dan de maand ervoor. Van alle pinbetalingen was dit in september al meer dan 1 op 5: in totaal 65 miljoen contactloze betalingen.

populariteit contactloos betalen nu 1 op de 5

Onder 25 euro meest populair

Van alle contactloze betalingen in 2015 was 95% onder 25 euro. Het aantal contactloze betalingen boven 25 euro steeg van 5% in 2015 naar 8% in 2016. Sinds de intrede zijn in Nederland een half miljard (500 miljoen) contactloze betalingen gedaan.

Vooral contactloos in supermarkt

Bijna de helft van alle contactloze betalingen zijn in de supermarkten is ermarkten: 45% van alle betalingen. het totaal. En in 19% werd contactloos betaald bij vendingautomaten en in bedrijfskantines. Op dit moment wordt flink geïnvesteerd in contactloze betaalautomaten in parkeergarages. Het aantal contactloze betalingen zal hier naar verwachting sterk groeien.

Groei onder alle bevolkingsgroepen

De verschillen in gebruik van contactloos door mannen en vrouwen, ouderen en jongeren worden steeds kleiner. Het percentage vrouwen dat contactloos betaald is gestegen van 38% in 2015 naar 43% in de eerste helft van 2016. Ook senioren raken overtuigd van het gemak en de veiligheid van contactloos betalen. Voor hen is het extra fijn dat niemand de pincode kan afkijken. En omdat je de pas niet uit handen hoeft te geven, kun je de pas ook niet vergeten. Betaalt toch iemand anders met de pas, dan vergoedt de bank de geleden schade.

 


Wil je meer weten over contactloos betalen of andere cashless oplossingen? Of zou je graag een offerte willen ontvangen van een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments are closed.