steeds minder contant geld
27 november 2017
27 november 2017,
 0

Uit een onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB) blijkt dat Nederlanders het minst gebruik maken van contant geld in vergelijking met de rest van de eurolanden.

Europese Centrale Bank

Uit het onderzoek van de Europese Centrale Bank is gebleken dat Nederlanders veel meer gebruik maken van betaalpassen in vergelijking met de rest van Europa. Dit is voor een groot gedeelte te wijten aan de opkomst van contactloos betalen.

Daarnaast kunnen ook steeds meer Nederlanders digitaal betalen door middel van hun mobiele telefoon. Waar er in Nederland steeds minder met contant geld wordt betaald, valt dit in andere eurolanden reuze mee. In ons kikkerlandje wordt volgens de ECB 45 procent van alle transacties contant gedaan.

In vergelijking met andere eurolanden ligt dit percentage veel lager, het gemiddelde van de andere eurolanden ligt op bijna 80 procent.

Contant geld verdwijnt voorlopig nog niet

Met name in Malta, Griekenland en Cyprus wordt contant geld nog graag gebruikt, met percentages van 88 en 92 procent is het onwaarschijnlijk dat contant geld hier snel zal verdwijnen.

Opvallend is het percentage van contante transacties in Duitsland dat nog op 80 procent ligt. Volgens de critici heeft dit te maken met een privacykwestie, het zou de veiligheidsdiensten te veel inzicht geven.

Meer informatie over contactloos betalen?

Wil je alles weten over de mogelijkheden van contactloos betalen? Neem direct contact op via e-mail of 072-566 7400. Of neem een kijkje op de website van Xafax.

Comments are closed.