8 augustus 2017
8 augustus 2017,
 0

Contactloos betalen blijft ook in 2017 onverminderd aan populariteit winnen. In juni 2017 is er in Nederland ruim 113 miljoen keer contactloos betaald.

Uit gegevens van Betaalvereniging Nederland blijkt dat de opmars van contactloos betalen voorlopig nog niet ten einde is. In juni 2017 was 1 op drie pinbetalingen contactloos. In februari van dit jaar was dat nog maar een op de vier en een jaar geleden was dit nog maar een op de acht.

De miljard gepasseerd

Tel je alle contactloze pinbetalingen bij elkaar op, dan kom je in ruim boven de 1,3 miljard uit.

Betaalvereniging Nederland stelt dat het aantal contactloze betalingen voorlopig met vijf tot tien procent per maand blijft groeien. Afgelopen juni is er 113 miljoen keer contactloos betaald, in januari van dit jaar is dit 77 miljoen keer gedaan.

Ook smartphonebetalingen blijven groeien

Naast het contactloos betalen met pinpas kunnen sommige Nederlanders door middel van een NFC-chip ook met hun smartphone betalen.

Contactloos betalen met de smartphone word nu met 270.000 smartphones gedaan, dit zijn er 70.000 meer dan in februari. Volgens betaalvereniging Nederland gaat dit aantal stijgen naar 400.000 eind dit jaar.

De oorzaak voor het achterblijven ten opzichte van contactloos betalen met de pinpas, is dat veel mensen niet de juiste combinatie van provider en telefoon hebben. Daarnaast zijn iPhone’s voorlopig uitgesloten omdat Apple de NFC-chip gesloten houdt voor banken.

Comments are closed.