13 juli 2018
13 juli 2018,
 Off

Tikkie is een app waarmee je gemakkelijk geld kunt terug vragen van anderen. Je maakt een betaalverzoek aan in de app en vervolgens verstuur je deze via sms, WhatsApp of Facebook Messenger. Van het verzoek kan twee weken lang gebruikt worden gemaakt door de ander.

Contactloos betalen maakt ons leven een stuk gemakkelijker. In plaats van gedoe met aparte rekeningen, kleingeld bij elkaar moeten zoeken of gedoe met IBAN-nummers, kan je nu in twee seconden je geld terug vragen.

De app lijkt er voor te zorgen dat mensen ook echt sneller geld terug betalen aan hun vrienden en familie. Volgens de ABN wordt 87% van alle tikkies binnen een dag terugbetaald. Het zorgt ervoor dat de drempel om een rekening voor te schieten een stuk lager ligt.

Tikkie ABN AMRO betaalverzoek

Een voorbeeld van een betaalverzoek (een Tikkie)

Tikkie ABN AMRO betaalverzoek

Voorbeeld van uitstaande betaalverzoeken (Tikkies)

 

De app is door ABN Amro ontwikkeld en ook niet klanten van ABN kunnen gebruik maken van de app. De app is gratis te downloaden en kan door iedereen met een Nederlandse bankrekening gebruikt worden. Sinds de lancering in 2016 is er voor meer dan een miljard euro via Tikke overgemaakt.


Op zoek naar uw eigen cashless betaalsysteem?

Comments are closed.