Hoe werkt contactloos betalen? Het werkt op de volgende manier: In de geschikte bankpassen en telefoons zit een NFC chip verwerkt. NFC staat voor Hoe werkt contactloos betalen? Het werkt door jouw pas dichtbij het pinapparaat te houdenNear Field Communication en maakt contactloze communicatie tussen twee apparaten mogelijk.

Dit werkt alleen door jouw pinpas of telefoon dichtbij (max. 10 cm) de betaalautomaat te houden, er wordt dan verbinding gemaakt met de betaalautomaat en de betaling kan worden verwerkt.

Contactloos betalen is een nieuwe betaalmethode waarmee je bedragen tot €25 zonder pincode afrekent door je pas of mobiele telefoon tegen een betaalautomaat te houden.

Kenmerken van contactloos betalen

•    Maakt het afrekenen van bedragen onder €25 sneller en makkelijker.
•    Bij bedragen boven de €25 zal je altijd je pincode moeten invoeren.
•    Het is mogelijk met de hiervoor geschikte pinpassen en smartphones.
•    De transactiekosten blijven gelijk ten opzichte van het “normale pinnen”.
•    Wanneer je de grens van €50 overschrijdt met betalingen onder de €25 zal er om je pincode worden gevraagd.

Boven de 50 euro zal er altijd om je pincode worden gevraagd

Hoe werkt contactloos betalen met je mobiel?

Als je gebruik wilt maken van contactloos betalen met je mobiel zal je eerst moeten kijken of jouw bank dit ondersteunt. Wanneer dit zo is, is de volgende stap om te kijken of je telefoon hiervoor geschikt is. Want momenteel is het zo dat er nog maar een klein aantal mobielen hiervoor geschikt zijn. Zo is contactloos betalen via een iPhone nog alleen bij de ING bank mogelijk. Om erachter te komen of jouw mobiel geschikt is kan je het beste contact op nemen met jouw bank.

Meer informatie

Wil je meer informatie over cashless betalingsoplossingen of een offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op.