abn amro, wearable, contactloosbetalen.nl
10 januari 2018
10 januari 2018,
 0

ABN AMRO heeft haar klanten uitgenodigd om betaal-wearables te testen. Het gaat onder meer om horloges en ringen waar contactloos betaald mee kan worden.

Er zijn door ABN AMRO 500 klanten uitgenodigd om de betaal-wearables te testen. De klanten kunnen een ring, armband, horloge en sleutelhanger gaan testen.

Alle vier wearables bevatten een NFC-chip waarmee contactloos betaald kan worden. Volgens de bank zijn de accessoires over de hele wereld te gebruiken, waarmee ABN de eerste bank ter wereld is die deze mogelijkheid aanbiedt aan haar klanten.

Wearables als nieuwste methode

Volgens cijfers in handen van de ABN-Amro wordt 50% van betalingen op dit moment al contactloos betaald. Maar dit kan nu alleen nog maar met een pinpas of smartphone. Met deze test wil de bank in kaart brengen of de nieuwe manieren van betalen ook aansluiten op de wensen van de klant.

Aanmelden voor de proef

Klanten kunnen zich bij de bank aanmelden voor de proef, die vanaf 8 februari tot en met 11 juni 2018 loopt. De regels voor het betalen met de wearables zijn hetzelfde als bij contactloos betalen met pinpas of smartphone. Voor bedragen van maximaal 25 euro per keer en bij een totaal van 50 euro moet de klant zijn pincode invoeren. Bij bedragen boven de 25 euro dient er altijd een pincode ingevoerd te worden. Voor de beveiliging van de accessoires wordt er samen gewerkt met MasterCard en DIGISEQ.

Meer informatie over contactloos betalen?

Wil je alles weten over de mogelijkheden van contactloos betalen? Neem direct contact op via e-mail of 072-566 7400

 

Comments are closed.